Klub Kultuur is een jongerenorganisatie die jeugd en cultuur dichter bij elkaar brengt. Met behulp van mystery visits en denktanks verzamelen we inzicht en kennis om deze uitdaging te kunnen aangaan. 

De blog

Wat is cultuur en waarom is het zo belangrijk? Wat geeft cultuur betekenis voor jongeren? Hoe maken we kunst en cultuur toegankelijk voor iedereen? Met onderzoek en experimenten zoeken we naar antwoorden op deze vragen. Interessant? Lees dan zeker ook mee op onze blog!

Klub Kultuur, wie zijn dat?

Ons team bestaat volledig uit jonge vrijwilligers. In volle coronatijd kwamen we samen om de cultuursector een hart onder de riem te steken. Door het wegvallen van podiumkansen kregen veel jonge kunstenaars plots geen platform meer om hun kunst te tonen: daar wilden we iets aan doen! Na veel brainstormen en puzzelen kwamen we met een oplossing: we zouden cultuur tot bij de mensen brengen! Of met andere woorden: Cultuur in uw kot! Met livestreams en online exposities (het kunstenplatform) zamelden we geld in voor culturele goede doelen. Klub Kultuur was geboren!

We zijn intussen drie jaar verder. Onze diensten zijn een beetje veranderd, maar onze passie en ons enthousiasme zijn sterker dan ooit! Want cultuur, daar willen én zullen we altijd voor blijven gaan!

Doe jij graag met ons mee? Altijd welkom in ons team!

Onze missie

Het blijkt een hele uitdaging om jongeren tot in de cultuurhuizen te krijgen. Hier wil Klub Kultuur graag iets aan veranderen. We willen cultuur in België, en meer bepaald cultuur in en rond Antwerpen, toegankelijk maken voor iedereen. Hierbij focussen we ons op iedereen van 14 tot 30 jaar. 

Maar zo’n brug bouwen tussen jeugd en cultuur, hoe gaat dat dan juist in zijn werk? Lees het hier in onze missie!

Wil je Klub Kultuur graag beter leren kennen? Altijd welkom voor een leuke babbel! Neem hier gemakkelijk contact met ons op.