Astrid Chamberland

Hoi, ik ben Astrid Chamberland (1993). Mijn artistiek verhaal begon toen ik als eenjarige een potlood vastgreep en krabbels maakte op bierviltjes in Thailand. Vele jaren later studeerde ik Audiovisuele Kunsten: Animatiefilm aan LUCA Brussel. Daarna volgde ik ook de specifieke lerarenopleiding aan LUCA Gent en stond enkele jaren voor de klas in het DKO en de kunsthumaniora. Nu bouw ik aan mijn eigen onderneming en werk op freelance basis als kunstenaar en workshopbegeleidster.

Foto door @bynouchka

Als kind wist ik al dat mijn taal in de kunsten lag. Artiesten zijn, net als ik, gevoelige mensen die zich kwetsbaar durven opstellen. Want soms dragen woorden niet genoeg betekenis en kan beeldende kunst meer zeggen. Uiteindelijk koos ik ervoor animatiefilm te studeren omdat die kunstvorm zoveel verschillende mediums bevat. Dat maakt het net zo divers en uniek.

Kortom, ik creëer nu vooral schilderijen, illustraties, animaties en foto’s. Mijn werk is vaak kleurrijk en omvat thema’s als intuïtie, landschappen en verbeelding. Geïnspireerd door mijn gevoelswereld en hoe die zich vertaalt in de fysieke wereld, tast ik de grenzen af tussen deze werelden.