Iris Benoot

“Heyla, Ik ben een 19 jarige studente fotografie aan KASK Gent en ik ga nu naar mijn tweede jaar bachelor met veel goesting. Ik kom van Brugge of zoals we hier zeggen Bruhhe. In mijn vrije tijd schrijf ik graag poëzie of kijk ik films. hieruit haal ik inspiratie of probeer ik mijn poëzie te combineren met mijn beelden. Ik toon jullie graag mijn werk met het nodige verhaal erbij. 

Kijk er al naar uit”

Reeks 1

“Ik merkte dat bij jonge meisjes vaak naaktfoto’s verspreidt werden, zonder dat zij daar de keuze toe hadden. Ik heb zelf deze keuze gemaakt om mijn lichaam te delen om de macht van deze jongens weg te kunnen nemen. Een naakt lichaam te normaliseren…”

Reeks 2

“Ik ben enkele maanden bezig geweest met een project. Dit project is jammer genoeg abrupt aan een pauze gekomen door Corona maar ik wil het graag later verder zetten. Vorig jaar ging ik werken rond de rekbaarheid van huid en de schoonheid ervan. Ik ging mensen gaan fotograferen met een litteken en een verhaal of een huidaandoening. Al snel merkte ik dat deze mensen een mooie mentaliteit hadden die bij me bleef als een litteken.”

Reeks 3

“Dit zijn vooral observatie beelden die ik vorig jaar maakten, ik hoop dat je ervan kan genieten.”

Contact opnemen met Iris Benoot?

Facebook: https://www.facebook.com/iris.benoot
Instagram: https://www.instagram.com/irisbenoot/