Mauranne Bamelis

Hallo! Mijn naam is Mauranne Bamelis. Ik ben 23 jaar en ben in 2018 afgestudeerd als master grafische vormgeving en illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Beelden zeggen voor mij meer dan woorden. Ik vind het belangrijk dat zowel ikzelf als de toeschouwers door de beelden aangespoord worden om hun eigen fantasie de vrije loop te laten gaan.
Mijn beelden zijn bedoeld voor jong en oud. Door middel van mijn techniek en kleurgebruik probeer ik sfeervolle beelden te creëren.

Dit zijn twee fragmenten uit mijn beeldenboek genaamd Perpetuum Mobile. Perpetuum Mobile verwijst in mijn project naar een denkbeeldig stil verhaal waar voortdurende beweging heerst. Mijn project gaat niet enkel om de picturale visualisatie van beweging binnenin een eigen gecreëerde wereld, maar ook om de mentale beweging die wordt uitgelokt bij de lezer.

Het verhaal is gebaseerd op de niet tastbare, stille geïsoleerde wereld die doofstomme mensen ervaren. Het geeft de ontmoeting van een doofstom kind en een reus weer. Het kind leeft in zijn eigen denkbeeldige stille wereld. Door de komst van de reus wordt hij geconfronteerd met de wereld van de horenden. Mijn project is in feite een verwijzing naar het voortdurend in beweging zijn van het leven zelf en naar de aanpassingen die noodzakelijk zijn om het hoofd te bieden aan wisselende omstandigheden die je niet zelf in de hand hebt. Het verhaal is een symbolische en persoonlijke weergave van beweging.

“La Géante et le Petit Prince”
Na mijn masterproject, Perpetuum Mobile, ben ik nog steeds bezig met het nadenken hoe ik het voortdurend in beweging zijn op mentaal vlak zou kunnen omzetten naar visuele beelden. Het creëren van deze beelden is voor mij een manier om de dingen die ik niet onder woorden kan brengen toch naar de buitenwereld kan uiten, het is voor mij een soort van therapie.

Contact opnemen met Mauranne ?

https://www.instagram.com/maurannebamelis/