Week 2: Zingdering

12 oktober – 18 oktober

De eerste stenen van Zingdering werden gelegd toen sopraan Alexandra Franck afstudeerde aan het conservatorium van Antwerpen en het idee had om als eindwerk een kindervoorstelling in elkaar te boxen. Samen met Liesbeth Faelens speelden en zongen ze de pannen van het dak.  Nadien werd deze voorstelling nog tientallen keren hernomen.

De honger van de dames was echter niet gestild en de interesse des te meer gewekt. “Kwalitatief theater maken dat niet in een hokje thuishoort, dat willen wij doen.” 

Ze zochten versterking en vonden muzikante Lieve Lecluyse. Samen hebben ze klassieke muziek voor kinderen vanaf 2,5 jaar, zochten ze de moeilijke partijen op van Songs for a new world, dromen ze nog van een mini opera en zoveel andere dingen. Om dit allemaal waar te maken riepen ze de hulp in van student zangers, samen zijn zij De Zingdering Zingers. Deze maakte hun debuut op de dessert concerten, ondertussen alweer 5 jaar geleden. Zij zijn een steengoed humoristisch ensemble.Ieder jaar brengen zij voor jullie een grote show en luisteren ze regelmatig misvieringen en feestjes op. 

Het lijstje van de dames is nog lang niet af en samen gaan ze opzoek naar nieuwe uitdagingen.

Contact

Website: http://zingdering.wixsite.com/mijnsite
email: zingdering@gmail.com
Telefoon: 0499 40 74 56

Leave a Reply