Week 3: Sylvester Dash Photography

19 oktober – 25 oktober

De voorbije zes maanden zijn meer dan 80 000 jobs verloren gegaan. Sylvester Dash wenst met zijn fotoproject de aandacht te vestigen op de honderdduizenden gepassioneerde mensen die getroffen werden door de trage pogingen van de overheid om de culturele sector in het midden te ontmoeten. Zijn foto’s tonen emoties: ze tonen wat deze periode met deze mensen heeft gedaan. Sylvester wil op de cijfers gezichten plaatsen.

Zijn ultieme doel is om alle portretten in de vorm van posters te verspreiden in de steden Gent, Mechelen, Brussel en Antwerpen. Dit op alle plaatsen waar normaal een event poster zou hangen en nu enkel vergane glorie is te zien. Op deze manier wil Sylvester de getroffenen fysiek tonen, in de hoop de cultuursector eindelijk zal worden gehoord.

Dit gaat namelijk niet enkel en alleen om artiesten, maar ook om techniekers, organisatoren, managers, verhuurbedrijven, copywriters, enzovoort. Iedereen die meewerkt met en rond de cultuur- en evenementensector krijgt een portret. Daar waar andere sectoren ademruimte kregen, verdient deze gezonde sector ook zijn eigen perspectief!

Leave a Reply