Jeugdgezelschap Warmoes

Het jeugdgezelschap Warmoes staat garant voor een zee aan spelplezier, fantasie zonder grenzen in een actueel verhalend jasje.

Theatermaker Saartje Hendrickx is stuurvrouw van dienst met als grootste drijfveer sociaal engagement.

De inhoud van de voorstelling bepaalt de vorm en dus ook de samenwerkingen die worden aangegaan. Acteurs, muzikanten, poppenspelers, illustrators,… allen worden ze wel eens uitgenodigd om mee te werken aan een nieuw project, vaak op maat van een organisatie, locatie of festiviteit.  

Hun nieuwste productie Camping Koekoek (+6) , voor ‘trekvogels en thuismussen’, heeft als thema thuis voelen. Het wordt een muzikale collage waarin woord en beeld samenvloeien tot krachtige verhalen met steeds een ander dier in de hoofdrol. Muzikant Maximilian Dobbertin en vormgeefster Lynn Bruggeman. Saartje noemt Camping Koekoek graag ‘een fantasierijk lesje Bleri Llechi voor kinderen’.

In het boek ‘Liefde in tijden van angst’ heeft deze politiek filosoof het over de keuze tussen de drijvende kracht van liefde en angst als fundament van je bestaan. Hij benoemt daarin zeer concreet enkele eigenschappen om onze (aangeleerde) angsten onder ogen te zien en ze telkens weer te overwinnen. Deze inzichten gaven Saartje zeer duidelijke dramaturgische handvatten om met het ruime thema ‘thuis voelen’ aan de slag te gaan. Met deze voorstelling wil Saartje de bedenking maken dat een groot deel van het thuisgevoel met je naasten gemaakt kan worden en binnenin jezelf.

Kinderen hebben nog minder dan wie ook invloed op waar ze wonen, met wie of in welke omstandigheden. Hen zelfvertrouwen geven en laten winnen aan veerkracht door empowerment is het mooiste wat Saartje hoopt te kunnen bereiken bij het jonge publiek. Elk dierenverhaal dat ze schreef spreekt rechtstreeks een eigenschap aan die hiertoe kan bijdragen. Door de metafoor van het dierenrijk gebeurt dit op een emotioneel veilige wijze.

De beelden, muziek en timing van de voorstelling zorgen dan weer voor de nodige lichtheid, humor en extra betekenissen voor de oudere toeschouwers. Maar bovenal hopen de makers een plek te creëren waar het publiek zich even helemaal thuis voelt, heerlijk opgaat in het verhaal en nadien net een iets andere kijk op het leven heeft als voorheen.

Contact opnemen met Warmoes?

Website: https://www.warmo.es/
Facebook: https://www.facebook.com/Warmoes-1144862072212756

Leave a Reply