Louise Marie Van Roy over Klub Kultuur

“Edith en Karen weten met hun berg aan enthousiaste vrijwilligers hun doelstellingen te behalen en een gaatje in de markt te vullen”, zegt Louise Marie Van Roy enthousiast. Louise Marie is artistiek projectmedewerker ondernemerschap bij de Moeve. Hun doel is om jongeren te versterken en ondersteunen waar nodig. Ook Klub Kultuur hebben ze erg geholpen. Hieronder lees je Louise Marie’s ervaring, en wat ze van Klub Kultuur heeft geleerd.  

De Moeve: verbindingen tussen ondernemende jongeren.

Edith en Karen zijn bij aanvang van hun idee via het Liers Cultuurscentrum bij ons terecht gekomen, vooral om logistieke redenen. Op het podium van de Moeve konden ze hun eerste realisaties waarmaken. Daarnaast wisten we hen te verbinden met andere ondernemende jongeren, zoals bijvoorbeeld de jongens van Moments in motion. Dit is een beginnend videograaf bedrijfje die hen technisch heeft ondersteund.

Klub Kultuur: Een bende enthousiaste vrijwilligers.

3 maanden lang live Klub Kultuur! En met wat een enthousiasme en vooral vele vrijwilligers om zich heen, werkelijk om een warm gevoel van te krijgen! Het is voor ons niet zo eenvoudig om enthousiaste vrijwilligers te vinden. Er komt een hele verantwoordelijkheid bij kijken, wat sommige afschrikt. Of net een vrijheid en mogelijkheden waar andere dan weer misbruik van maken. Het was dan ook heel fijn om zo’n grote groep vrijwilligers te mogen ontvangen in de Moeve. Vrijwilligers trekken vrijwilligers aan, ik heb van Klub Kultuur geleerd dat we daarbij moeten starten, een nieuwe wind van jonge enthousiastelingen met plannen en ideeën.

Klub Kultuur vult een gaatje in de markt.

Vrijwilligers die vrienden en vriendinnen worden, super fijn en bemoedigend. Maar dat maakt het soms ook moeilijk om bepaalde dingen gescheiden te houden. Vandaar blijft het toch wel heel belangrijk om goed voor ogen te houden welke missie je vzw heeft. De eerste weken verliep alles zeer vlot, daarna gooide corona weer wat roet in het eten. Livestreams mochten niet meer op ons podium doorgaan, onze stadsgebouwen werden tijdelijk gesloten. De communicatie in die tijd was niet altijd vanzelfsprekend.

Klub Kultuur was nog op zoek naar hun plekje in de markt van cultuur, wat ervoor zorgde dat het aanbod soms overlapte. Hierdoor hebben we tijdelijk een stapje terug gezet. Nu begint alles stilletjes aan weer in zijn plooien te vallen. Edith en Karen weten met hun berg aan enthousiaste vrijwilligers hun doelstellingen te behalen en een gaatje in de markt te vullen. Klub Kultuur is op een jaar tijd veel gegroeid!

Leave a Reply