“Socrates” wil de Bourla vullen voor jongeren en cultuur

Corona raakte iedereen, maar sommige groepen in onze samenleving juist iets erger. Jongeren konden minder jong zijn en ook de cultuursector werd hard geraakt. Het is daarom niet vreemd dat deze twee groepen elkaar vinden. Op 22 juni draagt Bruno Vanden Broecke in de Bourla zijn theatermonoloog Socrates op ten voordele van het Jeugdwerk. De opbrengst zal door de scouts van Antwerpen-Zuid gebruikt worden voor hun buitenlandse reis deze zomer. Zo kunnen de financiële drempels weggewerkt worden voor alle jongeren. Jeugdwerk moet toegankelijk zijn voor iedereen. Zeker nu. Hopelijk trekt dit initiatief ook een nieuw publiek naar theater. Na corona heeft cultuur deze instroom van nieuwe kijkers meer dan ooit nodig.

Laten we samen de Bourla vullen

De Givers van scouting Antwerpen-Zuid organiseren een cultureel evenement van formaat. De stad Antwerpen biedt een fantastische kans om van de Bourlaschouwburg gebruik te kunnen maken aan een verlaagd tarief. Bruno Vanden Broeck speelt één avond volledig gratis. Alle opbrengsten worden aan de Antwerpse scouts gegeven.

Mees Bots, leiding van de Givers bij Scouting Antwerpen-Zuid zegt:

Dit evenement is enorm belangrijk voor de financiën van onze buitenlandse reis maar tegelijkertijd geloven we ook sterk dat we kunnen bijdragen aan cultuur. Fervente toneelgangers zijn nog steeds niet volledig terug in het normale ritme, wij willen nu alle cultuurliefhebbers mobiliseren om terug massaal naar het theater te trekken, beginnend met onze voorstelling natuurlijk. Laten we de Bourla vullen!”.

Bruno Vanden Broecke vult aan:

“Een samenwerking tussen jeugd en cultuur op deze manier: daar werk ik graag aan mee en daar zet ik mij graag voor in, zeker als het met Socrates kan. Deze stierenkop kan nooit genoeg geciteerd en beluisterd worden. Hij is ondertussen 2400 jaar dood, maar zijn woorden mogen nu ook in de prachtige Bourla resoneren! Hij moest het weten.  Bovendien voelt het initiatief zeer goed aan. Ik heb veel bewondering voor jeugdwerkers. Als ik zie wat mijn kinderen daar van waarde uithalen, dat is hartverwarmend. Cultuur en Jeugdwerk verdienen, misschien vandaag meer dan ooit, hun plaats in de samenleving!”

Praktische informatie

Tickets: 22 euro

Te bestellen via: https://apps.ticketmatic.com/widgets/toneelhuis/flow/standaardnodon?event=154945851439&l=nl&fbclid=IwAR3Digxep0wx9XzOWHjZ8qs51Q5NsdO4Ku8MSlg0BobCFRh1qXgkUMU1AMs#!/addtickets

Meer over de voorstelling Socrates

Vanden Broecke’s monoloog Socrates ging in première in 2015 en werd ondertussen zo’n 120 keer gespeeld. Het stuk is geschreven door Stefaan Van Brabandt en maakt deel uit van zijn reeks voorstellingen over prominente filosofen, zoals Marx, Spinoza en recent Sartre en De Beauvoir. Veel mensen hebben bij filosofie het idee van hoogdravend gepraat, boeken lezen, studeren, enzovoort. Vanden Broecke en Van Brabandt slagen erin om op een heel bevattelijke, heldere en juiste manier het leven en de levensvisie van Socrates voelbaar te maken.

Meer over Scouting Antwerpen

De opbrengst zal de scouts gebruiken voor hun buitenlandse reis deze zomer, 45 jongeren zullen samen met 7 gemotiveerde jongvolwassen leiding rondtrekken door Slovenië en Kroatië. Dergelijke  reis kost veel geld maar jeugdwerk moet voor iedereen zijn, deze filosofie houdt scouting Antwerpen-Zuid vast. Om het kamp betaalbaar te houden worden acties zoals deze georganiseerd. Zo kunnen de kosten significant gedrukt worden. Overigens, voorziet de scout ook andere financiële hulpmiddelen zodat iedereen mee is.

Comments are closed